Terug naar Nieuws

Op 21 september 2019 zal voor de tiende keer de XRun in Harkstede worden gehouden. De run gaat het dorp in en verhuist van begin juni naar 21 september met start en finish aan de Dorpshuisweg. Daarnaast komt er een braderie voor jong en oud op de parkeerplaats van de Borgstee met live-muziek van verschillende bandjes. Ook zijn de routes voor alle afstanden vernieuwd en daarmee uitdagender en aantrekkelijker geworden.

De routes gaan door de omgeving en natuur rondom Harkstede. De organisatie hoopt ook tijdens de jubileumeditie weer op een groot deelnemersveld op alle afstanden. Dit jaar zal voor de tweede keer ook de wandeleditie, de XWalk, weer plaatsvinden.

Hiermee is de XRun een volwassen loop geworden, waar deelnemers van jong tot oud en van wandelen tot hardlopen aan kunnen deelnemen. De verfrissende input van de tiende editie van de XRun komt voort uit een nieuw, jong en enthousiast bestuur.

Een bestuur dat graag het gehele dorp betrekt bij dit prachtige evenement door terug de dorpskern in te gaan, samen te werken met de lokale ondernemers en de meest belangrijke factor in deze: een zeer grote enthousiaste groep vrijwilligers.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. De organisatie van de XRun wil niet dat drie van de vier kinderen met kanker genezen, maar dat ze allemaal genezen. KiKa is het enige goede doel in Nederland dat onderzoek doet naar alle vormen van kinderkanker. Er is nog veel onderzoek nodig om dat doel te bereiken. Daarom is Stichting KiKa het goede doel van de tiende editie van de XRun.

De XRun doet de dorpen Harkstede en Scharmer aan. Er zijn looproutes van 600 m (jeugd), 2,5 km (jeugd), 5 km en 10 km, aangevuld met een halve marathon. Door de gekozen afstanden zullen zowel recreanten als wedstrijdlopers aan hun trekken komen. Er zullen officiële tijdwaarnemingen plaatsvinden en de loop zal door Harm Noor als speaker worden ondersteund.

Inschrijven voor de XRun kan via www.xrun.nl, maar ook tot een half uur voor de start van het evenement. Via deze site kunt u ook op de hoogte blijven van actuele informatie. Na afloop van de loop krijgt iedere deelnemer een mooie herinnering.