KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.

Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

Het gaat goed met KiKa maar de missie om kinderen niet meer te laten overlijden aan kanker, is nog lang niet voltooid. Toen we in 2002 begonnen met KiKa, genas 70% van de kinderen met kanker. Dat is nu 75% geworden. Dat komt omdat wij geld hebben ingezameld voor belangrijk onderzoek. Maar over die vijf procent hebben we wel zeven jaar gedaan. We zijn de eerste zeven jaar in naamsbekendheid zo snel gegroeid dat mensen zouden kunnen denken dat we niet meer nodig zijn. Het beeld kan ontstaan dat KiKa nu wel klaar is. Dat is niet zo, we hebben echt nog een lange weg te gaan. Er moet nog ongelooflijk veel onderzoek worden gedaan.

Daarom wordt er weer een gedeelte van de opbrengst van de 3e editie van de Bekkema Run 2012 overgemaakt naar Kika!